top of page
Keresés
Szerző képebellafigura

Miért fontos a jó hajszín kiválasztása?

A meglévő vendégeim közül sokan tudjátok, hogy nem most kezdtem az ismerkedést a színekkel. Gyerekkoromban gyakran kacsintgattam a divattervezés világába, de abban az időben ez még nem ment olyan könnyen, mint manapság. De a textilek iránti vonzódásomat nem engedtem el, ezért textilvegyésznek tanultam. Ott ismerkedtünk meg közelebbről és részletesen a színek világával - ami szerelem lett. Olyannyira, hogy egész életemben megmaradt, így nagy kedvencem a fodrászatban is a különböző festések, színkeverések, festési technikák - és ezért vágtam bele valami újba, amivel idén Ti is találkozhattok. Ez pedig a szín- és stílustanácsadás.


A színek a haj esetében is nagyon fontosak

A színtanácsadás természetes színeink (szemünk, hajunk, bőrünk, ajkunk, szemöldökünk) összhangjára épül. A hajszínek, éppúgy mint a bőrszínek, számtalan árnyalatúak lehetnek. Típusokba sorolásuk a legjellemzők színtulajdonságok alapján történik, így lehetnek hideg vagy meleg, telített vagy telítetlen, sötét vagy világos árnyaltúak. Fontos, hogy a színtipusunkhoz illeszkedő hajszínt válasszunk, hiszen így lesz élettel teli, harmonikus az arcunk - ebben bátran kérheted a fodrászod segítségét.


Milyen színek passzolnak az egyes színtípusokhoz?

A tavasz színtípus hajszínei általában világos hajszínnel rendelkeznek. Ez lehet szőke, világos barna, előfordul élén tavasz színtípus esetében, hogy a haj középbarna vagy sötétbarna. A tavasz színtípus hajszínei aranylóak, melegek. Az aranyszőke, a mézszőke, a lenszőke, az eperszőke, részvörös vagy az aranybarna hajszínek jellemzik ezt a színtípust.

A meleg színtípusoknál gyakran előfordul, hogy az idő múlásával a haj színe megfakul és nehezebben fedezhető fel a meleg színtulajdonsága. Bármilyen az eredeti hajszínük bátran világosíthatják, megőrizve hajuk meleg árnyalatát. A vörös árnyalatok is szóba jöhetnek, de élénk, világos árnyalatok válasszunk.



A nyár színtípusok hajszínei a világosszőkétől a hamvas barnáig terjed. Hamva, szürkék, kicsit tompa árnyalatúak. Seszínünek is nevezi a köznyelv. Ennek a színtípusnak van a legtöbb gondja a hajszínével. Az összes típus közül a nyárnak kell a legóvatosabban bánni a hajfestéssel, csak egy-két árnyalattal érdemes elmozdulni az eredeti hajszíntől, de ez is nagy változást tud okozni.


Az ősz színtípusba tartozóknak jellemzően aranybarna, mély rézvörös, sötétbarna hajszínük van. A hajszínek inkább sötétebbek, mélyebb tónusúak, de előfordulhatnak világosabb, eperszőke vagy karamell árnyalatok is. Az ősz színtípusoknak, ha nagyon fáradt a hajszínük érdemes élénkebb, melegebb árnyalatokkal élénkíteni. Aki nem szereti a vörös haját, annak érdemes a melegbarnák felé elmozdulni.


A tél színtípus hajszíne lehet világító platina szőke éppúgy, mint hollófekete. Jellemzőbbek azért a sötét hideg, hamvas hajszínek. Elkalandozhatunk a világosvörös hajszínek felé is. Általában szépen őszülnek és jól is áll nekik.


Természetesen mindig tanácsadó által meghatározott színtipusodnak megfelelően válassz hajszínt! Hamarosan jövünk a részletekkel, hogy a Bella Figurában mikortól lesz elérhető a szín- és stílustanácsadás! ;)




340 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

תגובות


BellaFigura logo .png
bottom of page